zdjęcia przy przepisach

Obserwuj wątek

Odp: zdjęcia przy przepisach

annajot
  • annajot

• Przepisy: 9
  • Artykuły: 0
a jesli juz sie kopiuje to chyba najlepiej byloby zamiescic informacje, z jakies strony zdjecie zostalo skopiowane i ewentualnie kto jest autorem
(?)

dobry
  • dobry

• Przepisy: 12
hmm.. sprawa jest prosta
zdjecia zamieszczane w internecie sa zamieszczane z rozna intencja ich autorow
niektorzy sobie zycza zeby je kopiowac i rozpowszechniac, inni wrecz przeciwnie.
jest to z reguly ustanowione w regulaminie serwisu, na ktorym sa fotografie lub regulowane stosownymi klauzulami
idealna sytuacja jest wtedy, gdy dodajecie zdjecie swojego autorstwa.
w przeciwnym wypadku warto zapytac autora o pozwolenia.
mielismy juz przypadki interwencji z serwisow, z ktorych zdjecia zostaly skopiowane. czasami udaje sie zalagodzic sytuacje, innym razem musimy fote usunac i jeszcze niezle nam zmywaja glowe ;-) mysle ze to specyfika tego rodzaju serwisu, ale - jesli łaska - unikajmy zdjec z prawnie niepewnych zrodel ;-)

annajot
  • annajot

hmm... w takim razie moge zamiescic do moich przepisow zdjecia znalezione w internecie?

Odp: Odp: Odp: zdjęcia przy przepisach

annajot
  • annajot

chef napisał(a):

cremebrule napisał(a):

No wlasnie jak to jest? bo ja wrzucalam zdjecia owocow i zdjecia na jak to wyglada z netu ale do przepisow daje tylko swoje...

powinnaś pójść za przykładem annajot i wkleić real fote... twój brule też może być z prawem autorskim i jeszcze możesz beknąć )))

To jest moje zdjęcie ;]

Odp: Odp: zdjęcia przy przepisach

Nie bądźmy bardziej restrykcyjni niż samo allegro. Jesli ktos zgłosi że fota łamie prawo, to taka fotę usuniemy i tyle. Także chef nie ma co sie stresować a jak użyłeś czyjejś foty to możesz tylko napisać maila do właściciela restauracji (autora fotografii) z prośbą o możliwość użycia danej fotki na portalu gotujmy.pl.

chef
  • chef

• Przepisy: 16
cremebrule napisał(a):

No wlasnie jak to jest? bo ja wrzucalam zdjecia owocow i zdjecia na jak to wyglada z netu ale do przepisow daje tylko swoje...

powinnaś pójść za przykładem annajot i wkleić real fote... twój brule też może być z prawem autorskim i jeszcze możesz beknąć )))

cremebrule
  • cremebrule

• Przepisy: 29

chef
  • chef

• Przepisy: 16
prawie jak na allegro ...sprzedam bleble ...tu fotka z markowego sklepu .... a w opisie że lekko używany ale stan oceniam na bdb + ...heheheheh ...a tak serio foty w quizie z wymyślaniem receptur ściągnołem z netu ze stronki knajpy która się tak reklamowala ...czy to źle nie wiem ...strona nie miała zabezpieczeń i fotki również a znaczka "R" nie widziałem ...powiedz Borubar czy to też łamanie prawa ... bo na samym forum wklajanych fotek przez forumowiczów jest całe mnóstwo....

cremebrule
  • cremebrule

• Przepisy: 29
No ale jak ktos dodaje zdjecie do swojego przepisu to tez oswiadcza ze nie jest ono skopiowane znikad, nie chodzi wiec tylko o zdjecia dodawane do cudzych przepisow, no chyba ze ludzie maja takie zdolnosci i robia takie zdjecia a my sie czepiamy...

Zgadza się. Dodanie zdjęcia do czyjegoś przepisu jest możliwe tylko poprzez oświadczenie ze się jest autorem zdjęcia, lub posiada się prawa autorskie. Jeśli ktoś z was ma przypuszczenia że zdjęcie łamie to prawo i zostało po prostu skopiowane z innej strony prosimy o kontakt support@gotujmy.pl.

Odpowiedz na/ edytuj zdjęcia przy przepisach