btw, sama robie zdjęcia, mam galerie w internecie... i nie byłoby miło, jakbym gdzieś zobaczyła moje zdjęcie podpisane nie moim imiemiem i nazwiskiem!
to nic innego, jak kradzież.
ok, ale to, ze można sobie kopiować znaczną część zdjęć z internetu wcale nie oznacza, że można je sobie przywłaszczać i wrzucać do przepisów jako własne... wg mnie to łamanie praw autorskich. skoro już ktoś używa takich zdjęć, powinien napisać też, kto jest autorem (tak jak chef)
fakt ...że wiele fotek wstawianych przez nas jest z internetu ... ale zdjęcia te dając się kopiować nie mają tzw. autoryzacji ...czyli można się nimi posługiwać ... zaś co do zdjęć przy dodawanych przepisach to widnieje tam klauzula mówiąca o tym że przepis i fotka są nasze .... tak dla przykładu fotki przy moich przepisach są podpisane nazwiskiem autora(fotografa) ... co nie zmiania faktu że prezentowane na nich dania są mojego autorstwa a za sesję zdjęciową fotograf odebrał zapłatę , a prawa autorskie dań są moje
No wlaśnie jak dla mnie dużo zdjęć wygląda na takie ściągnięte z internetu...
Też bym czegoś takiego nie zrobiła, bo moje potrawy wygladają dużo lepiej i smaczniej
Jeśli chodzi o zdjęcia to chyba trudno stwierdzić, czy są ściągnięte, czy nie...
kur...cze dla mnie to oszustwo , to do chollery mogę sbie kopiowac od innych?...bylo by mnie wstyd...sam dla siebie czegoś takiego nie zrobię nigdy...dla mnie to gów..o po prostu...zawsze wysyłam fotke tuż przed jedzokiem
no i wlasnie skumalam o co Ci chodzi
zdjecia moim zdaniem powinny byc autorstwa tego, ktory dodal zdjecie, a mi tez sie wydaje ze grom potraw ma zdjecia po prostu z netu...
dobry, jak to jest a jak powinno byc?
nie musza, jak autor sam nie doda zdjecia przy dodawaniu przepisu, kazdy moze dodac zdjecie potrawy, od niedawna tak funkcja jest,
a do jakich zdjec masz watpliwosci? ja juz kilka dodalam nie do swoich przepisow, ale one przechodza kontrole jak przepisy...
Czy zdjęcia przy przepisach muszą być autorstwa osoby, która dany przepis zamieściła?
Tak mi się wydaje, a co do niektórych zdjęć mam pewne wątpliwości...
zdjęcia przy przepisach
Obserwuj wątekOdp: zdjęcia przy przepisach
annajot
to nic innego, jak kradzież.
Odp: zdjęcia przy przepisach
annajot
chef
annajot
Też bym czegoś takiego nie zrobiła, bo moje potrawy wygladają dużo lepiej i smaczniej
Jeśli chodzi o zdjęcia to chyba trudno stwierdzić, czy są ściągnięte, czy nie...
jarek-energy
cremebrule
zdjecia moim zdaniem powinny byc autorstwa tego, ktory dodal zdjecie, a mi tez sie wydaje ze grom potraw ma zdjecia po prostu z netu...
dobry, jak to jest a jak powinno byc?
cremebrule
a do jakich zdjec masz watpliwosci? ja juz kilka dodalam nie do swoich przepisow, ale one przechodza kontrole jak przepisy...
zdjęcia przy przepisach
annajot
Tak mi się wydaje, a co do niektórych zdjęć mam pewne wątpliwości...