Żywność ekologiczna

Obserwuj wątek

Odp: Żywność ekologiczna

Eizzy
  • Eizzy

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ostatnio spróbowałam produktów ... ( usunięte przez moderatora)
Jak dla mnie super, dzięki stosowaniu otrąb w mojej diecie czuje się świetnie, nie odczuwam zmęczenia jak wcześniej

ankaszym
  • ankaszym

Ja z żywności eko mogę polecić serię mąk z Polskich Młynów Sama kupuję, więc z czystym sumieniem mogę polecić

Odp: Odp: Żywność ekologiczna

agatuuuszka
Jeśli interesujecie się zdrową żywnością, to może skorzystacie z rankingu sklepów ze zdrową żywnością: ( usunięte przez moderatora)

zielonka
  • zielonka

Smak żywności ekologicznej jest naprawdę inny od tej chemii z marketów. Jak ktoś raz jadł, to zna różnicę. Ja na przykład nie mogłabym jeść zwykłych jajek ze sklepu, większość mi nie smakuje. Dla mnie nadają się tylko do ciasta.

petronella
  • petronella

• Przepisy: 128
  • Artykuły: 14
zywnośc eko jest w modzie i co jak co ale moim zdaniem jest warta swojej ceny czyli ceny naszego zdrowia. Smak robi różnicę

WinoToskanii_pl
Żywność ekologiczna jest co prawda droższa,natomiast też zdrowa i chyba na tym powinno nam najbardziej zależeć,ja osobiście jestem gotowa zapłacić za nią więcej a wiedzieć co jem

Odp: Odp: Odp: Żywność ekologiczna

ciasteczka
Jak nie "szprycuje" się własnych zwierząt paszami i innymi cudami to to co z nich pozyskujemy jest w 100% eko. Co do warzyw i owoców z własnego ogródka, to jest podobnie. Jest tyle sposobów, by pozbyć się szkodników bez użycia zbędnej chemii, że uzyskanie zdrowych owoców i warzyw nie jest takie trudne.

misia5
  • misia5

• Przepisy: 701
Hmm. Zależy czym karmi się kury Jak jedzą to co natura dała, a nie są faszerowane paszami to są eko przez duże O Chyba, że ktoś dżdżownice faszeruje jakimiś suplementami Co do warzyw i owoców z ogródka to jest podobnie. Gdy używa się kompostu własnej produkcji, a do oprysków tylko to co z natury zrobione to nie widzę przeszkód, by takie coś nazwać żywnością eko.

ankaszym
  • ankaszym

Moi drodzy, nie każde warzywko wyhodowane w ogródku jest eko. Jak produkt jest eko to posiada papiery na to a UE to pilnuje. Pamiętajmy, że nawet jajko pochodzące od własnych kurek może być niezbyt zdrowe.

Magda14
  • Magda14

Moim zdaniem zdrowe odżywianie jest ważne, aby jak najdłużej zachować zdrowie. Najlepiej samemu założyć własny ogródek, wtedy wiadomo , że nie ma w owocach czy warzywach sztucznych nawozów.

Odpowiedz na/ edytuj Żywność ekologiczna