Ostatnio spróbowałam produktów ... ( usunięte przez moderatora)
Jak dla mnie super, dzięki stosowaniu otrąb w mojej diecie czuje się świetnie, nie odczuwam zmęczenia jak wcześniej
Smak żywności ekologicznej jest naprawdę inny od tej chemii z marketów. Jak ktoś raz jadł, to zna różnicę. Ja na przykład nie mogłabym jeść zwykłych jajek ze sklepu, większość mi nie smakuje. Dla mnie nadają się tylko do ciasta.
Żywność ekologiczna jest co prawda droższa,natomiast też zdrowa i chyba na tym powinno nam najbardziej zależeć,ja osobiście jestem gotowa zapłacić za nią więcej a wiedzieć co jem
Jak nie "szprycuje" się własnych zwierząt paszami i innymi cudami to to co z nich pozyskujemy jest w 100% eko. Co do warzyw i owoców z własnego ogródka, to jest podobnie. Jest tyle sposobów, by pozbyć się szkodników bez użycia zbędnej chemii, że uzyskanie zdrowych owoców i warzyw nie jest takie trudne.
Hmm. Zależy czym karmi się kury Jak jedzą to co natura dała, a nie są faszerowane paszami to są eko przez duże O Chyba, że ktoś dżdżownice faszeruje jakimiś suplementami Co do warzyw i owoców z ogródka to jest podobnie. Gdy używa się kompostu własnej produkcji, a do oprysków tylko to co z natury zrobione to nie widzę przeszkód, by takie coś nazwać żywnością eko.
Moi drodzy, nie każde warzywko wyhodowane w ogródku jest eko. Jak produkt jest eko to posiada papiery na to a UE to pilnuje. Pamiętajmy, że nawet jajko pochodzące od własnych kurek może być niezbyt zdrowe.
Moim zdaniem zdrowe odżywianie jest ważne, aby jak najdłużej zachować zdrowie. Najlepiej samemu założyć własny ogródek, wtedy wiadomo , że nie ma w owocach czy warzywach sztucznych nawozów.
Żywność ekologiczna
Obserwuj wątekOdp: Żywność ekologiczna
Eizzy
Jak dla mnie super, dzięki stosowaniu otrąb w mojej diecie czuje się świetnie, nie odczuwam zmęczenia jak wcześniej
Odp: Żywność ekologiczna
ankaszym
Odp: Odp: Żywność ekologiczna
agatuuuszka
zielonka
petronella
WinoToskanii_pl
Odp: Odp: Odp: Żywność ekologiczna
ciasteczka