A ja wierzę w żywność ekologiczną, ludzie w dawnych czasach jedli mniej przetworzone produkty i zdrowiej żyli. Ja staram się ograniczać i wspomagać swój organizm tak jak mogę, pije soki świeżo wyciskane i robie sobie sama olej .
Ja nie mam nic przeciwko temu, jak mam dostęp kupuję, ostatnio to nawet myślałam, że w ogóle bym jakieś gotowe całe dania choć raz na jakiś czas jadła, żeby już wiecznie w tych garach nie stać. Ale wiecie tak zbilansowane i w ogóle, już z wiekiem coraz leniwsza się robię czy co, albo zabiegana jestem bardziej...
według mnie to kolejny pomysł na intratny biznes, a że ludzie jak pelikany łykają to co mądre głowy powiedzą w tv... no to i biznes się kręci...
WinoToskanii_pl napisał(a):
Zastanówmy się czy aby na pewno ta ekologiczna żywność jest zdrowa,bo moim zdaniem nie bardzo i kupujemy ją tylko ze względu na aktualnie panującą modę,nie macie takiego wrażenia?
Zastanówmy się czy aby na pewno ta ekologiczna żywność jest zdrowa,bo moim zdaniem nie bardzo i kupujemy ją tylko ze względu na aktualnie panującą modę,nie macie takiego wrażenia?
Hej! Ja zawsze czytam etykiety produktów, które kupuję - czasami skład niektórych produktów mnie przeraża. Moja babcie hoduje kury, więc mam zawsze świeże jajka, od cioci mleko. Mam też dość spory ogródek, gdzie uprawiam warzywa (zamrażam je, żeby były na zimę). Majonez też robię sama. A jak u Was?
Dzień dobry,
Jestem hodowcą świń na własny użytek z północnego Mazowsza. Planuję rozpoczęcie sprzedaży i zwracam się do Państwa z prośbą o radę.
Co sądzą Państwo o usłudze, w której płaciliby Państwo bezpośrednio rolnikowi za chów świni na Państwa potrzeby?
Świnkę można by oglądać 24h/dobę poprzez streaming on-line z chlewiku i podwórka. Dzięki temu każdy miałby pewność, że świnka jadła zdrowe zboże i miała dobre warunki, co przełoży się na zdrowe mięso.
Płatność od kilograma (całość lub część świnki), mięso bezpośrednio po obróbce rzeźnika, lub przetworzone (schab, polędwica itp.).
Czy ktoś z Państwa byłby teoretycznie chętny na taką usługę? Ma to przyszłość?
Kupując żywność ekologiczna zakładamy że jest naprawdę zdrowa, czasem ktoś połasi się na parę groszy więcej i udaje że to produkt eko. Jak we wszystkim zdarzają się oszuści. Nie jest łatwo wyprodukować warzywa eko. Moje z ogródka nie zawsze tak pięknie wyglądają jak te sklepowe, ale wiem że są dobre. Ze sklepowej półki zwykły chleb też biorę i makaron, nie jestem w stanie o wszystko sama zadbać. Na niektórych produktach bardziej nam zależy a na innych mniej. Odkąd zainteresowałam się dietą budwigową poszerzyła mi się wiedza na temat olejów z pierwszego tłoczenia na zimno, teraz tylko rzepakowy, z czarnuszki, lniany zielonynurt mam wypróbowany do sórówek i sałatek wiem że wymiata wolne rodniki, ma mega kwasów omega.
Ja mam swój sprawdzony sklep w którym kupuję żywność ekologiczną i szczerze mówiąc jak do tej pory jeszcze się nie zawiodłam,więc warto Jedzenie jest smaczne i przede wszystkim zdrowe.
Żywność ekologiczna
Obserwuj wątekOdp: Żywność ekologiczna
Marunia
Odp: Żywność ekologiczna
Xymena
Odp: Żywność ekologiczna
drelich
Odp: Odp: Żywność ekologiczna
WinoToskanii_pl napisał(a):
Odp: Żywność ekologiczna
WinoToskanii_pl
Odp: Żywność ekologiczna
jadzia18
Odp: Żywność ekologiczna
ewela24
Odp: Odp: Żywność ekologiczna
kostullah
Jestem hodowcą świń na własny użytek z północnego Mazowsza. Planuję rozpoczęcie sprzedaży i zwracam się do Państwa z prośbą o radę.
Co sądzą Państwo o usłudze, w której płaciliby Państwo bezpośrednio rolnikowi za chów świni na Państwa potrzeby?
Świnkę można by oglądać 24h/dobę poprzez streaming on-line z chlewiku i podwórka. Dzięki temu każdy miałby pewność, że świnka jadła zdrowe zboże i miała dobre warunki, co przełoży się na zdrowe mięso.
Płatność od kilograma (całość lub część świnki), mięso bezpośrednio po obróbce rzeźnika, lub przetworzone (schab, polędwica itp.).
Czy ktoś z Państwa byłby teoretycznie chętny na taką usługę? Ma to przyszłość?
Odp: Żywność ekologiczna
oram
Odp: Żywność ekologiczna
SuperInterior_pl