Sposób przygotowania:
Francuska mini tarta we włoskim stylu
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić i osuszyć. Orzechy uprażyć na suchej patelni ( ale uważać aby nie przypalić). Do blendera wrzucić zimne uprażone orzechy oraz koperek. Zblendować. Dodać oliwę i ponownie zblendować. Przełożyć do miski, dodać przyprawy i makaron, wymieszać ( najlepiej palcami, aby koperkowe pesto dobrze pokryło makaron). Dodać starty ser żółty na drobnych oczkach i znów wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i wyłożyć nimi foremki do mini tarty. Na wierzchu ułożyć pesto z makaronem i wstawić do nagrzanego do 200 piekarnika i piec około 20 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i posypać pokrojoną w małą kostkę rzodkiewkę. Podawać na ciepło ( choć na zimno też dobrze smakuje:)) Smacznego!