Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuska przekąska z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo prosta, ale efektowna i smaczna przekąska z ciasta francuskiego

Francuska przekąska z łososiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuska przekąska z łososiem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (270 gram)
  • 1 jajko
  • 30 dag serka tzatziki
  • 15 dag wędzonego łososia
  • 1 pęczek koperku

 

Sposób przygotowania:

Francuska przekąska z łososiem
Niedużą szklanką wycinamy krążki z ciasta francuskiego, które smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy, a następnie przecinamy na pół, gdyż po upieczeniu otrzymamy dosyć wysokie poduszeczki. Na każdą połówkę ciasta nakładamy po łyżeczce tzatzików. Na środku kładziemy porcję pokrojonego w drobną kostkę wędzonego łososia. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Francuska przekąska z łososiem
Niedużą szklanką wycinamy krążki z ciasta francuskiego, które smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Francuska przekąska z łososiem
Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy, a następnie przecinamy na pół, gdyż po upieczeniu otrzymamy dosyć wysokie poduszeczki. Na każdą połówkę ciasta nakładamy po łyżeczce tzatzików.