Sposób przygotowania:
Francuska przystawka z gruszkąETAP 1
Orzechy siekamy na mniejsze części.
ETAP 2
Ser kroimy w kostkę. Gruszki myjemy i osuszamy.
ETAP 3
Ciasto francuskie rozwijamy. Gruszki kroimy w plasterki około 0,5 cm. W zależności od wielkości owoców ciasto dzielimy za pomocą radełka na ok 9 części.
ETAP 4
Otrzymane prostokąty smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posmarowane przekładamy na przygotowaną blaszkę. Na ich środki wykładamy przygotowane gruszki.
ETAP 5
Na gruszki wykładamy orzechy i ser pleśniowy. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Blaszkę z przygotowanymi wytrwanymi ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut w 190°C. Gdy brzegi się zarumienią wyjmujemy całość.