Sposób przygotowania:
Francuska terrina z owocami
Owoce umyć, odszypułkować i dokładnie osuszyć, większe pokroić na kawałki. Śmietankę mocno chłodzić, następnie ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody, odstawić na 5 min. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Do żelatyny dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny, po czym lekko przestudzić. Dodać do śmietanki, delikatnie połączyć z owocami. Wlać do foremki keksowej o dł. 24cm. wyłożonej folią aluminiową, tak by folia zwisała ze wszystkich stron. Masę równomiernie rozprowadzić i przykryć zwisającą folią. Wstawić na całą noc do lodówki. Pokroić na plastry. Podawać oprószone cukrem pudrem i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
kołczu
Sarenka
czekoladka_m
marietta
czekoladka_m