czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Francuski krem z pora

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Krem jest bardzo zdrowy i na dodatek dość tani.

Francuski krem z pora

Składniki:

Francuski krem z pora

 

Sposób przygotowania:

Francuski krem z pora
Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por umyć, w cienkie plasterki. Wraz z ziemniakami podsmażyć na maśle. Dodać do gorącego rosołu. Dodać obrane i drobno pokrojone mięso z kurczaka. Następnie dodać przyprawy: liść laurowy, gałkę oraz kolendrę i sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na małym ogni, czasem mieszając. Dodać 2/3 zahartowanej śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy, tworząc esy-floresy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.