WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Francuskie bułeczki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia ciastka które wyglądają jak bułeczki, zrobione z ciasta francuskiego i nadzienia serowego.

Francuskie bułeczki z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie bułeczki z serem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego 300g
  • 250g białego sera (użyłam w kostce)
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego
  • 2 łyżki mleka
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Francuskie bułeczki z serem

ETAP 1:

Ser biały (użyłam mielonego w kostce) przełożyć do miski. Wbić jajko. Wsypać cukier i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub mikserem na jednolitą masę.

Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować równomiernie farszem serowym. Następnie zwinąć w rulon/roladę wzdłuż dłuższego boku ciasta i pokroić na kilkucentymetrowe paski.

Przygotowane ciastka poprzekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20 minut.

Wyjąć, przestudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Francuskie bułeczki z serem
Francuskie bułeczki po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Francuskie bułeczki z serem
Pokrojone ciasto przełożone na blachę z papierem do pieczenia
Francuskie bułeczki z serem
Ciasto francuskie zwinięte w rulon z serem
Francuskie bułeczki z serem
Ciasto francuskie posmarowane farszem serowym