Sposób przygotowania:
Francuskie ciastka z polewą czekoladową
Na stolnicę przesypujemy dwie szklanki mąki. Dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę i siekamy ją razem z mąką nożem. Dodajemy pół szklanki śmietany i cukier waniliowy - ponownie siekamy nożem wszystkie składniki żeby się ze sobą połączyły. Następnie zaczynamy zagniatać ciasto. Zagniatamy bardzo dokładnie. Gdy ciasto już dobrze zagnieciemy odkładamy do lodówki na całą noc- musi być ono bardzo schłodzone. Ciasto rozwałkowujemy na ok 3-4 mm i wycinamy foremkami ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni ok 9 minut. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mlecznej. Ostudzone ciasteczka smarujemy po wierzchu polewą i posypujemy posypką migdałową. Ciasteczka smakują najlepiej na 2-3 dzień do ciepłego mleczka ;)