Sposób przygotowania:
Francuskie kąski z boczkiem i orzechami
Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty dziesięć na dziesięć centymetrów. Paprykę kroimy na cienkie słupki. Na każdym kwadracie kładziemy po plasterku boczku, dwa trzy słupki papryki i po kilka orzeszków. Nie doprawiamy niczym, orzeszki są słone boczek wędzony i to wystarczy. Dwa przeciwległe brzegi składamy do środka, a następnie zwijamy w rulon. Układamy na papierze do pieczenia łączeniem do dołu, smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Pieczemy aż uzyskają ładny rumiany kolorek (15- 20 min).
![Francuskie kąski z boczkiem i orzechami Francuskie kąski z boczkiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-kaski-z-boczkiem-i-orzechami-231015.jpg)
![Francuskie kąski z boczkiem i orzechami Francuskie kąski z boczkiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-kaski-z-boczkiem-i-orzechami-231016.jpg)
![Francuskie kąski z boczkiem i orzechami Francuskie kąski z boczkiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/francuskie-kaski-z-boczkiem-i-orzechami-231017.jpg)
anaD