anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Baton na francuskim spodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo dobry baton warzywny z dodatkami, który zasmakuje każdemu, przypomina trochę pizzę, ale naprawdę smakuje!

Baton na francuskim spodzie Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Baton na francuskim spodzie

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 pomidor
  • 1 laska dowolnej kiełbasy
  • 2 parówki
  • 1 garść frytek
  • 20 dag sera żółtego
  • pieprz
  • kucharek
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Baton na francuskim spodzie
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Każdą część przełożyć do wysmarowanych form na keksówkę. Śmietanę i keczup wymieszać i dać po połówce na ciasta francuskie.

Pomidora pokroić w kostkę, tak samo kiełbasę, a parówki pokroić w plastry. Dzielić na pół porcji i posypywać po cieście w keksówce.

Przyprawić kucharkiem i pieprzem.

Frytki podzielić na pół i wyłożyć na składniki. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać każdą z form. Na koniec poszatkować natkę pietruszki i oprószyć po batonie.

Tak przygotowane ciasto z dodatkami włożyć do pieca na ok. 20-25 minut i piec w 180 st. Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe.

Można polać ewentualnie keczupem.   
Baton na francuskim spodzie
Na sam początek przygotować wszystkie składniki.
Baton na francuskim spodzie
Następnie wykładać po kolei kolejne składniki
Baton na francuskim spodzie
Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać po składnikach.
Baton na francuskim spodzie
Przygotowaną "pizzę" wstawić do piekarnika i piec.
Baton na francuskim spodzie
Baton na francuskim spodzie- polecam spróbować
Baton na francuskim spodzie
Baton na francuskim spodzie- polecam spróbować