Sposób przygotowania:
Baton na francuskim spodzie
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Każdą część przełożyć do wysmarowanych form na keksówkę. Śmietanę i keczup wymieszać i dać po połówce na ciasta francuskie.
Pomidora pokroić w kostkę, tak samo kiełbasę, a parówki pokroić w plastry. Dzielić na pół porcji i posypywać po cieście w keksówce.
Przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Frytki podzielić na pół i wyłożyć na składniki. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać każdą z form. Na koniec poszatkować natkę pietruszki i oprószyć po batonie.
Tak przygotowane ciasto z dodatkami włożyć do pieca na ok. 20-25 minut i piec w 180 st. Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe.
Można polać ewentualnie keczupem.
Pomidora pokroić w kostkę, tak samo kiełbasę, a parówki pokroić w plastry. Dzielić na pół porcji i posypywać po cieście w keksówce.
Przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Frytki podzielić na pół i wyłożyć na składniki. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać każdą z form. Na koniec poszatkować natkę pietruszki i oprószyć po batonie.
Tak przygotowane ciasto z dodatkami włożyć do pieca na ok. 20-25 minut i piec w 180 st. Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe.
Można polać ewentualnie keczupem.