iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Francuskie kwiateczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie kwiatuszki z jabłuszkiem

Francuskie kwiateczki

Składniki:

Francuskie kwiateczki

 

  • 1 szt ciasto francuskie,
  • 3 szt jabłko,
  • cukier puder,
  • mleko,
  • POSYPKA

 

Sposób przygotowania:

Francuskie kwiateczki
Ciasto francuskie ja użyłam gotowego rozwałkowujemy i wycinamy z niego kwiatuszki za pomocą foremek do ciasteczek . Jabłka obieramy z skórki ,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę .Na środek kwiatków kładziemy kostkę jabłka .Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach . Robimy lukier mieszając mleko -odrobinę -z cukrem pudrem . Gdy ciastka ostygną smarujemy je lukrem i posypujemy posypką .