zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Francuskie paczuszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

przekąska z ciasta francuskiego

Francuskie paczuszki

Składniki:

Francuskie paczuszki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 plastry mielonki wędzonej
  • 1 pomidor
  • 1 kulka mozzarelli ( 150 g )
  • mix chili birds eye do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Francuskie paczuszki
Ciasto rozwinąć i pokroić na cztery części. Na środku każdego z nich położyć plaster mielonki. Pomidora umyć, pokroić na cztery plastry i ułożyć na kiełbasie. Następnie mozzarellę również pokroić na cztery plastry i położyć na pomidorach. Na koniec oprószyć przyprawami i zawinąć ciasto robiąc paczuszki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozbełtać i posmarować nim paczuszki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.