Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Tarta ze szparagami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i delikatna tarta ze szparagami, pomidorkami cherry i mozzarellą. Szybki i prosty sposób na kolację.

Tarta ze szparagami i mozzarellą

Składniki:

Tarta ze szparagami i mozzarellą

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pół słoiczka przecieru pomidorowego
  • pół pęczka szparagów
  • garść pomidorków koktajlowych
  • kulka mozzarelli
  • suszona bazylia
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Tarta ze szparagami i mozzarellą
Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem i posmarować przecierem pomidorowym. Szparagi delikatnie obrać na samych końcach i ułożyć na cieście.Pomidorki umyć, dokładnie wytrzeć i pokroić na połówki. Ułożyć między szparagami.Mozzarellę odsączyć i pokroić w cienkie plastry, po czym ułożyć na reszcie składników i posypać suszoną bazylią.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 st. na 15 minut.Gotowe skropić oliwą z oliwek, podawać od razu.