paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Francuskie prostokąty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proponuję przystakwę bądź propozycję na obiad. Prostokąciki są małopracochłonne a przygotowuje się je na prawdę szybko. Są idealne na wieczorne spotkania ze znajomymi.

Francuskie prostokąty

Składniki:

Francuskie prostokąty

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego xxl

 

 

  • 3 parówki dobrej jakości

Sposób przygotowania:

Francuskie prostokąty
1. ciasto wyciągamy z opakowania, rozkłądamy i dzielimy je na 6 rónych prostokątów

2. Pieczarki kroimy w drobne paseczki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie, delikatnie solimy . Smażymy od czasu do czasu mieszając do momentu aż odparuje woda

3. Parówki kroimy na pół

4. Na środek prostokąta nakładamy pieczarki i parówkę,Składamy krótkimi bokami do siebie. Delikatnie nacinamy na górze w kilku miejscach

5. Pieczemy w 195' (góra-dół) do momentu aż ciasto się zezłoci

Tagi:

ciasto