Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Francuskie rożki malinowo - jeżynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla niespodziewanych gości lub gdy nagle zachce się coś słodkiego - idealny przepis, bo jest szybko, prosto i smacznie.

Francuskie rożki malinowo - jeżynowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie rożki malinowo - jeżynowe

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki malinowo - jeżynowe
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty. Przygotowujemy świeże maliny oraz świeże jeżyny. Na każdym kawałku ciasta francuskiego układamy po 1 jeżynie i 1 malinie. Następnie ciasto składałem na ukos na pół i dokładnie dociskałem brzegi. Na koniec za pomocą widelca zrobiłem na brzegach wzorek. Ciastka piekłem w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut (włożylem do gorącego piekarnika). Ostudzone posypałem cukrem pudrem.
Francuskie rożki malinowo - jeżynowe
na zdjęciu przygotowane ciasto oraz owoce
Francuskie rożki malinowo - jeżynowe
do każdego rożka dajemy maline i jezyne.
Francuskie rożki malinowo - jeżynowe
składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi

Tagi:

ciasto