Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

SUPERPRZEPIS

Francuskie ruloniki - kanapki

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Coś szybkiego na śniadanie , lub kolacje.

Francuskie ruloniki - kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie ruloniki - kanapki

 

  • ciasto francuskie - arkusz( z Biedronki)
  • szynka z indyka( u mnie, możecie dać ulubioną przez was) - 150 gram
  • ser żółty(kostka) - 150 gram
  • szczypiorek - 1/2 pęczka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz - do smaku

Sposób przygotowania:

Francuskie ruloniki - kanapki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Nakłuwamy widelcem.
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy. rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki. Dodajemy sló, pieprz i słodką-paprykę. Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki. układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.
Francuskie ruloniki - kanapki
Na rozwinięty arkusz ciasta rozsypujemy pokrojone składniki,
Francuskie ruloniki - kanapki
Pokrojoną roladkę w 2 cm kawałki układamy na papierze do pieczenia
Francuskie ruloniki - kanapki
Etap 3
Francuskie ruloniki - kanapki
Etap 4