Sposób przygotowania:
Francuskie ruloniki - kanapki
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Nakłuwamy widelcem.
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy. rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki. Dodajemy sló, pieprz i słodką-paprykę. Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki. układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy. rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki. Dodajemy sló, pieprz i słodką-paprykę. Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki. układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.
marietta
szybko jak się pojawiły na stole 5.
Agiatis
Tak, zniknęły szybciej niż je zrobiłam, choć naprawdę niewiele czasu to zajmuj:)
olmanka
Agiatis
Dziekuje, wypróbuj i daj znać jak ci smakowały:)
agabi22
Agiatis
Mam nadzieję, iż tam pozostaną;)
ania12
Agiatis
smacznego;)
bajtek
meggii791
dziekuje za przepis :-)
Agiatis
Ciesze się że smakowały;)