Sposób przygotowania:
Galareta z pulpecikami rybnymi
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy na małym ogniu. Cebulę obieramy z łusek. Filety z makreli pozbawiamy ości i skóry, przepuszczamy z cebulą dwa razy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy jajko, siemię, panierkę z ciecierzycy, przyprawy i dokładnie mieszamy masę. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha laskowego.
Do gotującego rosołu wkładamy mrożony groszek z marchewką i zagotowujemy, dokładamy pulpeciki rybne i gotujemy razem przez 10 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy.
Do odsączonego rosołu wsypujemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.
Warzywa i pulpeciki przekładamy do silikonowych foremek i wlewamy tężejący rosół. Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do gotującego rosołu wkładamy mrożony groszek z marchewką i zagotowujemy, dokładamy pulpeciki rybne i gotujemy razem przez 10 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy.
Do odsączonego rosołu wsypujemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.
Warzywa i pulpeciki przekładamy do silikonowych foremek i wlewamy tężejący rosół. Galaretkę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
misia5
kuchenny świat