Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie ślimaki o smaku pizzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przygotowanie pysznej przekąski z gotowego ciasta francuskiego dla nikogo nie powinno stanowić problemu :)

Francuskie ślimaki o smaku pizzy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie ślimaki o smaku pizzy

 

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
  • 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 3 łyżki sera żółtego w wiórkach
  • Sól
  • Pieprz
  • 3-4 łyżki wody
  • Tłuszcz do wysmarowania formy

 

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaki o smaku pizzy
Do koncentratu dodajemy zioła prowansalskie, 3-4 łyżki wody, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser żółty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy doprawionym koncentratem, zwijamy rulonik, który tniemy na 1-1,5 cm kawałki. Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Francuskie ślimaki o smaku pizzy
Do koncentratu dodajemy zioła prowansalskie, 3-4 łyżki wody, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ser żółty.
Francuskie ślimaki o smaku pizzy
Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy doprawionym koncentratem,
Francuskie ślimaki o smaku pizzy
Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.