Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka przekąska z ciasta francuskiego na słodko

 Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał

 

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 3-4 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • Migdałowe płatki

 

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy. Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki. Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
 Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.
 Francuskie ślimaki z cynamonem i migdał
Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki. Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce

Tagi:

ciasto