anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Francuskie smaki w sałatce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka świetnie sprawdzi się podana na lekką kolację lub zabrana do pracy na drugie śniadanie.

Francuskie smaki w sałatce

Składniki:

Francuskie smaki w sałatce

 

  • sałata masłowa - 1 garść
  • rukola - 1 garść
  • pomidor – 2 szt.
  • camembert - ½ szt.
  • francuskie mini salami – 50 g
  • SOS DO SAŁATY:
  • musztarda francuska - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżka
  • ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
  • miód płynny - ½ łyżeczki
  • pieprz czarny świeżo mielony – do smaku
  • sól – opcjonalnie /ja nie soliłam/

 

Sposób przygotowania:

Francuskie smaki w sałatce
Składniki sosu dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
Sałatę masłową i rukolę dokładnie opłukaną osusz w suszarce do sałaty i porwij na mniejsze kawałki. Camembert i umyte pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Salami pokrój na cienkie plasterki.
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj i polej wcześniej przygotowanym sosem.

Tagi:

sosy sałata