szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

francuskie z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

francuskie trójkąciki nadziewane orzechami

francuskie z orzechami

Składniki:

francuskie z orzechami

 

  • 1 kg ciasta francuskiego
  • szklanka orzechów włoskich
  • szklanka cukru
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

francuskie z orzechami
Ciasto francuskie rozmrozić,rozwałkować i pokroić na kwadraty Orzechy wraz z cukrem utrzeć na miazgę, utworzona masę wyłożyć na środek przygotowanych kwadratów.Każdy z takich kwadratów złożyc w kopertę.Każdy posmarowac rozmąconym żółtkiem.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Na blasze do pieczenia ułożyć trójkąciki i zapiekać je na złotobrązowo.Prze dpodaniem posypać cukrem pudrem.Orzechy włoskie można też zastąpic laskowymi.

Tagi:

ciasto