gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 835]

Francuskie zwijańce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre i co najważniejsze: banalnie proste, wystarczy kilka składników i już mamy ekstra przystawkę.

Francuskie zwijańce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie zwijańce

 

  • 1 rolka (275g) ciasta francuskiego
  • garść szczypiorku
  • kilka plasterków szynki (dowolna)
  • ok. 20 dag sera żółtego
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Francuskie zwijańce
Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Pociąć (np. nożem do pizzy) na dłuższe plasterki (ok. 15 cm x 5 cm). Następnie na każdy położyć plasterek sera żółtego i pół plasterka szynki. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć i przełożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Włożyć do piekarnika i piec przez ok. 25 minut w 180 st. na złoty kolor.
Francuskie zwijańce
Ciasto francuskie pociąć na plastry i nałożyć ser i szynkę.
Francuskie zwijańce
Posypać posiekanym szczypiorkiem i zwijać.
Francuskie zwijańce
Wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę.
Francuskie zwijańce
Włożyć do piekarnika i piec na złoty kolor.