Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie z pieczarkami
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Jak cebula się zeszkli to dodajemy obrane pieczarki pokrojone na plasterki. Mieszamy i smażymy przez ok 15 minut na średnim ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego kwadraty o boku ok 8 cm. W każdym z nich robimy dwa nacięcia w kształcie litery "L", mniej więcej 1 cm od brzegu. Przekładamy przez siebie przeciwległe rogi ciasta i dociskamy krawędzie za pomocą widelca (jak na zdjęciu). Żółty ser trzemy na tarce i dzielimy na dwie równe części. Połową sera posypujemy środek przygotowanych kwadratów, ułożonych na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ser przykrywamy ostudzonym pieczarkowym farszem i posypujemy resztą sera. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni przez ok 15 minut. Wyszło mi 12 kwadratów z pieczarkami.