aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Frędzelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne mięso o ciekawym smaku.

Frędzelki

Składniki:

Frędzelki

 

  • 50 dag schabu
  • 0,5 marchewki
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz
  • Mąka pszenna
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego

 

Sposób przygotowania:

Frędzelki
Schab myjemy i osuszamy. Najpierw kroimy w plastry a następnie w paseczki. Każdy paseczek posypujemy przyprawą, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości z marchewką pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem. Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.