Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Fritata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny omlet z jajek, cukinii/patisona i przyprawami.

Fritata

Składniki:

Fritata

 

  • 1 czerwona cebula
  • 60dkg cukinii, patisona, dyni
  • 1 łyżka oleju
  • zioła: szałwia, oregano
  • 6 jajek
  • 4łyżki startego parmezanu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Fritata
Cebulę pokrój, patison lub cukinię posiekaj, podsmaż i zalej roztrzepanymi jajkami doprawionymi przyprawami. Posypać parmezanem. Smaż na lekkim ogniu aby omlet się ściął powoli pod spodem. Włóż do piekarnika na najwyższą półkę by wierzch się upiekł.Smacznego