wio

wio

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

FRITATA z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste ,szybkie danie dla smakoszy zapiekanek

FRITATA  z czerwoną papryką

Składniki:

FRITATA z czerwoną papryką

 

  • sera 2 szalotki 2 łyżki posiekanej natki 1 łyżka mleka 1 łyżka oliwy sól pieprz

Sposób przygotowania:

FRITATA z czerwoną papryką
Ziemniaki ugotowac,gdy wystygna pokroic na plastry.Papryke pokroic w paski,szalotki posiekac drobno.Jajka rokłócić,dodacmleko,starty ser,natkę oraz sól i pieprz.Na wysokiej żeliwnej patelni rozgrzac oliwe i posmażyć cebule z papryka,kiedy warzywa zmiekna dorzucic i chwile podgrzewac.Nastepnie zalac masa jajeczna smazyc, az fritata sie zetnie pod spodem.Patelnie wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec przez 6-7 minut,az wierzch omleta bedzie sciety,Fritate podawac goraca pokrojona w trojkaty