Sposób przygotowania:
Fritata ze szczawiem i szparagamiETAP 1:
Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Szczaw opłukać i osuszyć.
ETAP 2:
Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, aby nie było zbyt dużych grudek sera.
ETAP 3:
Szczaw drobno posiekać i dodać do miski z jajkami i serem
ETAP 4:
Obrany czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do reszty składników. Doprawić do smaku, pieprzem i ziołami. Dokładnie wymieszać zawartość miski.
ETAP 5:
Przełożyć do silikonowej keksówki. Ułożyć połówki szparagów. Sprawione rzodkiewki przekroić na pół i ułożyć między szparagami. Piec w 180-190 st około 30-35 minut ( bez przykrycia). Smacznego!