Sposób przygotowania:
Frittata
Warzywa myjemy,paprykę czyścimy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę, cebulę kroimy na pół a następnie na piórka.Pomidora sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Cukinię kroimy w kostkę.Czosnek obieramy i kroimy w talarki.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelnię teflonową wlewamy olej, dodajemy cebulę i paprykę i smażymy mieszając przez 5 minut. Następnie dodajemy pomidory, cukinię czosnek, sól i pieprz mieszamy i smażymy przez 10 minut na małym ogniu.Warzywa mają być miękkie.Do miski wbijamy jajka , dodajemy soli i pieprzu,roztrzepujemy i mieszamy razem z serem.Gotowe jajka z serem wlewamy na wierzch warzyw. Placek smażymy z jednej strony przez 5 minut a następnie energicznie przekładamy na drugą patelnię i smażymy z drugiej strony przez 3 minuty.Ciepły przekładamy na talerz i kroimy , podajemy na ciepło.