MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Frittata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i kolorowa frittata na śniadanie dla dzieci.

Frittata Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata

 

Sposób przygotowania:

Frittata
Warzywa myjemy,paprykę czyścimy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę, cebulę kroimy na pół a następnie na piórka.Pomidora sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Cukinię kroimy w kostkę.Czosnek obieramy i kroimy w talarki.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na patelnię teflonową wlewamy olej, dodajemy cebulę i paprykę i smażymy mieszając przez 5 minut. Następnie dodajemy pomidory, cukinię czosnek, sól i pieprz mieszamy i smażymy przez 10 minut na małym ogniu.Warzywa mają być miękkie.Do miski wbijamy jajka , dodajemy soli i pieprzu,roztrzepujemy i mieszamy razem z serem.Gotowe jajka z serem wlewamy na wierzch warzyw. Placek smażymy z jednej strony przez 5 minut a następnie energicznie przekładamy na drugą patelnię i smażymy z drugiej strony przez 3 minuty.Ciepły przekładamy na talerz i kroimy , podajemy na ciepło.
Frittata
Na patelnię wlewamy olej ,dodajemy cebulę i paprykę i smazymy przez 5 minut.
Frittata
Następnym etat to dodanie pokrojonej cukini i czosnek.
Frittata
Jajka roztrzepujemy ,dodajemy sól , pieprz i ser żółty.
Frittata
Na usaazone warzywa wlewamy jajka z serem i smazymy 5 minut z jednej strony i 3 minuty z drugiej.