Sposób przygotowania:
Frittatki ze słodkim ziemniakiem
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Spryskaj 12-to wgłębieniową blachę na muffiny oliwą w spreju. Z papieru do pieczenia wytnij 12 kwadratów o boku 15cm. Wyłóż wgłębienia blachy przygotowanym papierem. Słodki ziemniak obierz i pokroj w małą kostkę. Ugotuj go w wodzie. Trwa to tylko 5 min. Odcedź i zostaw do wystygnięcia. W misce połącz jajka, mleko, tuńczyka, kukurydzę z puszki, posiekany szczypiorek i rozdrobniony ser feta.Dodaj świeżo zmielonego pieprzu. Do każdego wgłębienia blachy włóż kilka kostek słodkiego ziemniaka, zachowaj trochę do dekoracji. Następnie wlej pozostałe składniki, rozłoż resztę słodkiego ziemniaka i posyp parmezanem. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 15-20 min. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia. Przygotuj dip mieszając kwaśną śmietanę ze szczypiorkiem. Podawaj z zieloną sałatą.