Sposób przygotowania:
Frużelina malinowa
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem, włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać. Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać. Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.