Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Frużelina malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .

Frużelina malinowa Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Frużelina malinowa

 

Sposób przygotowania:

Frużelina malinowa
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem, włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.

Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać. Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Frużelina malinowa
Maliny wsypać do garnka i wymieszać z cukrem
Frużelina malinowa
Zelatynę wymieszać z wodą, gdy napęcznieje, podgrzać.
Frużelina malinowa
Garnek z malinami włozyć na palnik i gotować 4-5 minut
Frużelina malinowa
Połączyć z płynną żelatyną i dokładnie wymieszać ( nie gotować).
Frużelina malinowa
Frużelinę przełożyć do słoiczków i zakręcić.
Frużelina malinowa
Odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia.