pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Frużelina z czerwonej porzeczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowa frużelina która doskonale sprawdzi się jako dodatek do deserów,gofrów lub jako baza do domowych lodów

Frużelina z czerwonej porzeczki

Składniki:

Frużelina z czerwonej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Frużelina z czerwonej porzeczki
Porzeczkę obrywamy z gałązek,dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Tak przygotowaną wrzucamy do garnka,dodajemy cukier i gotujemy,od czasu zagotowania gotujemy 10 min. Wodę mieszamy dokładnie z mąką ( nie może być grudek) i wlewma do owoców,dokładnie mieszamy,zagotowujemy a następnie gorącą frużelinę przekładmy do przygotowanych wcześniej słoików.Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Jeżeli chcemy przechowywać frużelinę dłużej dla pewności możemy zapasteryzować słoiki ( gotujemy około 5 min)