Sposób przygotowania:
Klopsy mielone otulone plasterkiem sera
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, bułkę namoczoną w mleku ale odciśniętą. Dodać obraną pokrojoną w kosteczkę cebule, wyrabiać aż będzie jednolita masa.
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, przesmażyć na gorącym oleju, dodać do masy.
Doprawić odrobiną soli i pieprzu dodać przyprawy.
Gdyby masa mielona była za luźna wtedy dodać trochę bułki tartej.
Formować klopsy i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, jedną stronę usmażyć, klopsy mielone obrócić na drugą stronę wtedy nałożyć na klopsy mielone po plastrze sera żółtego przykryć i na małym ogniu podsmażyć do momentu aż ser sie rozpuści.
Można polać sosem czosnkowym.
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, przesmażyć na gorącym oleju, dodać do masy.
Doprawić odrobiną soli i pieprzu dodać przyprawy.
Gdyby masa mielona była za luźna wtedy dodać trochę bułki tartej.
Formować klopsy i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, jedną stronę usmażyć, klopsy mielone obrócić na drugą stronę wtedy nałożyć na klopsy mielone po plastrze sera żółtego przykryć i na małym ogniu podsmażyć do momentu aż ser sie rozpuści.
Można polać sosem czosnkowym.
gusia1000