Sposób przygotowania:
Leczo warzywne z grzybami leśnymi
W sporym garnku rozgrzewamy nieco oleju. Szklimy na nim posiekaną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i por pokrojony w półplasterki.
Kalarepę i papryki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki. Warzywa dodajemy do cebuli i pora, przesmażamy razem kilka minut. Dodajemy oczyszczone grzyby leśne (większe grzyby kroimy na mniejsze części) i podlewamy bulionem. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankom i słodką papryką. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut raz po raz mieszając. Na ostatnie 7 minut gotowania dodajemy zielony groszek.
Doprawiamy do smaku. Serwujemy z grzankami z bagietki.
Kalarepę i papryki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki. Warzywa dodajemy do cebuli i pora, przesmażamy razem kilka minut. Dodajemy oczyszczone grzyby leśne (większe grzyby kroimy na mniejsze części) i podlewamy bulionem. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankom i słodką papryką. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut raz po raz mieszając. Na ostatnie 7 minut gotowania dodajemy zielony groszek.
Doprawiamy do smaku. Serwujemy z grzankami z bagietki.
mocsłodkości
robaczek