Sposób przygotowania:
Mielone z podsmażoną cebulką
Cebule po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Następnie podsmażyć do zeszklenia na łyżce masła klarownego.
Do wyższej miski włożyć mięso mielone i kilka razy przemieszać dodać jajko, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę oraz przyprawy, ponownie wymieszać.
Masa musi być zwięzła i kleista.
Dodać podsmażoną wystudzoną cebulę i znowu wymieszać.
Gdyby masa była zbyt luźna można dodać bułki tartej.
Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na rumiano.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki czy buraczków itp.
Następnie podsmażyć do zeszklenia na łyżce masła klarownego.
Do wyższej miski włożyć mięso mielone i kilka razy przemieszać dodać jajko, namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę oraz przyprawy, ponownie wymieszać.
Masa musi być zwięzła i kleista.
Dodać podsmażoną wystudzoną cebulę i znowu wymieszać.
Gdyby masa była zbyt luźna można dodać bułki tartej.
Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na rumiano.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki czy buraczków itp.
gusia1000