eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Frykasy Eli z grilla duszone w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Zostały mi boczki,kiełbasy i krupnioki z grilla, Więc wykorzystałam je do nowego dania. Udusiłam je w młodej kapuście.

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście

Składniki:

Frykasy Eli z grilla duszone w młodej kapuście

kapusta

  • 3/4 główki młodej kapusty
  • 3 cebule
  • 1 łyżka smalcu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

przysmaki z grilla

  • 6 kawałków boczku z grilla
  • 3 kawałki kiełbasy z grilla
  • 3 kawałki krupnioka z grilla

Sposób przygotowania:

Frykasy Eli z grilla duszone w młodej kapuście

przygotowanie kapusty

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście
Kapustę pokroić i ugotować na pół miękko.

Ciemne zewnętrzne kiście kapusty odciąć,umyć i pokroić. Resztę kapusty też pokroić. Do garnka najpierw włożyć pokrojone ciemne liście,na nie resztę kapusty.

Posolić,zalać wodą,ugotować na pół miękko i odcedzić,zachowując trochę wywaru.

przygotowanie cebuli

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście
Obrane z łupinek cebule pokroić w drobną kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie frykasów z grilla

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście
Wyjąć z lodówki boczek,kiełbasę i krupnioki z grilla.

Wyjąć wcześniej boczek,kiełbasę i krupnioki z grilla

przygotowanie kapusty cd

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście
Do podgotowanej kapusty dodać,cebulę,smalec,pieprz,grillowany boczek i dusić

Do kapusty dodać cebulę,smalec i doprawić pieprzem. Dodać grillowany boczek i dusić aż kapusta będzie miękka.

Do miękkiej kapusty dodać kiełbasę,krupnioki i podgrzać.

podanie dania

Frykasy Eli z grilla  duszone w młodej kapuście

Duszoną kapustę,boczek,kiełbasę i krupnioki podałam z młodymi ziemniakami. Smacznego!


Tagi:

danie