Sposób przygotowania:
Frytki w wersji obiadowej
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do ziemniaków. Odstawiamy na chwilkę, aby przeszły smakiem przyprawy. Na patelnię wlewamy sporą ilość tłuszczu, mocno rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone ziemniaki i smażymy na złoto. Gotowe frytki przekładamy na wyłożony ręczniczkami papierowymi blat, aby pochłonęły nadmiar tłuszczu. Frytki przekładamy na talerze. Kapustę kiszoną przekładamy do miski uprzednio lekko ją osączając. Dodajemy odrobinę cukru i oliwy. Dokładnie mieszamy i układamy obok frytek. Obok frytek i kapusty wylewamy sos słodko-pikantny z chili. Serwujemy na ciepło.
evita0007
darmiona
evita0007
. . . dokładnie ;)
pasjonatka
evita0007
. . . nie wiem nie próbowałam,ale na pewno smaczny,ale najsmaczniejsze to dla mnie "frydy" same z odrobinką soli.Tak mnie nakręciłaś że dzisiaj do mięska sobie zrobię :)
darmiona
evita0007
. . o to masz super bo ja musiałam sobie sama smażyć :((,ale warto pycha mmm :)