beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Frytki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny i prosty sposób na frytki

Frytki z patelni

Składniki:

Frytki z patelni

 

Sposób przygotowania:

Frytki z patelni
Ziemniaki obrałam i umyłam. Następnie osączyłam z nadmiaru wody i pokroiłam w słupki. Na patelni rozgrzałam olej i położyłam przygotowane uprzednio ziemniaki . Frytki smażyłam do zrumienienia często mieszając. Usmażone frytki można podawać z ketchupem lub solą. Do frytek można także przygotować sos z serka. Do serka kanapkowego dodałam zmiażdżony ze solą ząbek czosnku i dokładnie wymieszałam. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

frytki