dorotkamalenstwo

dorotkamalenstwo

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Fusilli z czosnkiem i oliwą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo łatwa i tania potrawa, może pełnić rolę ciepłej przystawki, przed daniem głównym.Można również użyć jakiegokolwiek innego makaronu.

Fusilli z czosnkiem i oliwą

Składniki:

Fusilli z czosnkiem i oliwą

 

  • 50dag makaronu fusilli(świderki)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki świeżej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fusilli z czosnkiem i oliwą
Wrzucić makaron do rondla z wrzącą wodą i gotować, aż będzie al dente. Odcedzić, włożyć ponownie do rondla, postawić w ciepłym miejscu. Na 5 minut przed ugotowaniem makaronu rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić zmiażdżony czosnek, smażyć 30 sekund, aż zmięknie. Polać gorące świderki mieszaniną oliwy i czosnku. Dodać posiekaną pietruszkę, sól, pieprz, wymieszać dokładnie.

Tagi:

makaron