goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Fusilli z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To pyszne i błyskawiczne danie

Fusilli z mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fusilli z mięsem mielonym

 

  • mięso mielone 1/2 kg
  • przecier pomidorowy 3-4 łyżki
  • sos paprykowy lub przecier paprykowy 4 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • kukurydza 4 łyżki
  • oliwa 2-3 łyżki
  • sól
  • makaron fusilli

 

 

Sposób przygotowania:

Fusilli z mięsem mielonym
Cebulę obieramy, siekamy i razem z mięsem podsmażamy na tłuszczu. Następnie dodajemy sos paprykowy oraz przecier pomidorowy, całość podlewamy odrobiną wody. Dusimy kilka minut. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente i łączymy z mięsem. Podajemy. Smacznego!
Fusilli z mięsem mielonym
Mięso podsmażamy na tłuszczu wraz z posiekaną cebulą
Fusilli z mięsem mielonym
Dodajemy przecier pomidorowy oraz sos paprykowy, mieszamy
Fusilli z mięsem mielonym
Na koniec dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę