kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne danie obiadowe. Makaron z czerwonej soczewicy przygotowany z selerem naciowym w pysznym sosie serowym. Polecam.

Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym

 

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 cebula
  • 1 szkl wody od gotowania makaronu
  • 1 kostka serka topionego ( 100 g )
  • olej do smażenia warzyw
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 100 g makaronu
  • woda do gotowania makaronu
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odmierzamy szklankę wody od gotowania makaronu i przelewamy do miski. Wkładamy serek topiony i mieszamy aż się rozpuści. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, seler myjemy i kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażymy warzywa około 10 minut. Dodajemy rozpuszczony serek i gotujemy razem przez chwilę. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym
Obrana cebulę i seler naciowy kroimy w kostkę.
Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym
Rozpuszczony serek dodajemy do przesmażonych warzyw.
Fusilli z selerem naciowym w sosie serowym
Ugotowany makaron przelewamy na cedzaki odsączamy.