Sposób przygotowania:
Makaron z wędzonym pstrągiem
Pstrąga rozdrobniłam, doprawiłam solą, kolorowym pieprzem i oregano. Skropiłam oliwą i odstawiłam. Czosnek obrałam, posiekałam. Seler naciowy pokroiłam w plastry, a pomidorki w ćwiartki.
Na patelni rozgrzała olej, wrzuciłam czosnek. Podsmażyłam przez chwilę, dodałam seler. Wymieszałam i smażyłam 3 minuty po czym dodałam pokrojone pomidory.
Warzywa doprawiłam solą, pieprzem i oregano. Smażyłam mieszając 3 minuty. Pod koniec dolałam passatę, wymieszałam. Zagotowałam i zestawiłam z palnika.
Makaron ugotowałam al-dente i wymieszałam z sosem pomidorowym. Wyłożyłam na talerze, na każdym położyłam porcję wędzonego pstrąga.
Na patelni rozgrzała olej, wrzuciłam czosnek. Podsmażyłam przez chwilę, dodałam seler. Wymieszałam i smażyłam 3 minuty po czym dodałam pokrojone pomidory.
Warzywa doprawiłam solą, pieprzem i oregano. Smażyłam mieszając 3 minuty. Pod koniec dolałam passatę, wymieszałam. Zagotowałam i zestawiłam z palnika.
Makaron ugotowałam al-dente i wymieszałam z sosem pomidorowym. Wyłożyłam na talerze, na każdym położyłam porcję wędzonego pstrąga.
Magdalena88
dża
Dziękuję i polecam:)
mocsłodkości
niezły kąsek
dża
Z pewnością, polecam.