Sposób przygotowania:
Pizza meksykańska (bezmięsna)ETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i ciepłe mleko oraz łyżkę mąki. Wymieszać na jednolity zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Dodać zaczyn i wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na wielkość blachy. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować ketchupem i posypać ziołami. Rozłożyć pokrojone na kawałki suszone pomidory. Posypać startym żółtym serem. Posypać posiekaną cebulą, kukurydzą, czerwoną fasolą i pokrojonymi oliwkami. Na koniec ułożyć kawałki pomidora. Pizzę piec ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu pokroić na kawałki. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.