Sposób przygotowania:
Makaron z selerem naciowym, pieczarkami i papryką
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz seler naciowy pokrojony w plasterki. Dusimy 5 minut.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do reszty składników. Dusimy 5 minut.
Dodajemy pomidory w puszce i przyprawy. Dusimy 10 minut.
Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz seler naciowy pokrojony w plasterki. Dusimy 5 minut.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do reszty składników. Dusimy 5 minut.
Dodajemy pomidory w puszce i przyprawy. Dusimy 10 minut.
Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze 1-2 minuty.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.