kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Książka Kucharska: Gołąbki na kilka sposobów

Gałąbki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gołąbki jajeczne zawijane w kapuście włoskiej .

Gałąbki jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gałąbki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Gałąbki jajeczne
Zaczynamy od podgotowania kapusty tak aby liście pyły w połowie miękkie i swobodnie odchodziły od główki, liście obieramy i odkładamy. Jajka gotujemy na twardo po czym studzimy i kroimy na kosteczkę . Cebulę obieramy kroimy w kostkę i szklimy na niewielkiej ilości oliwie. Ryż gotujemy i ochładzamy .Ryż , jajka oraz cebulę dajemy do jednej miski i mieszamy dodając soli , pieprzu oraz świeżego koperku i mamy farsz gotowy. Farsz nakładamy na pojedyncze liście kapusty i zawijamy . Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy o piekarnika na 40min. o temp.180C Smacznego
Gałąbki jajeczne
Wszystkie składniki niezbędne do zrobienia gołąbków .
Gałąbki jajeczne
Ugotowane jajka pokrojone w kostkę z koperkiem .
Gałąbki jajeczne
Gotowy farsz z jajek cebuli oraz brązowego ryżu .
Gałąbki jajeczne
Zawinięte gołąbki ułożone w naczyniu żaroodpornym .

Tagi:

ryż jajko jajka