LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Galantyna z kurczaka 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatna, wspaniała na ciepło i na zimno.

Galantyna z kurczaka 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galantyna z kurczaka 3

 

  • kurczak 1,5-2 kg
  • vegeta 1 łyżka
  • jajo 1

Sposób przygotowania:

Galantyna z kurczaka 3
Umytego kurczaka obrac ze skóry (delikatnie, by nie przeciąc) i pozbawic kości (wyluzowac). Mięso przepuścic przez maszynkę. Dodac jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszac. Nafaszerowac zdjętą skórę skórę i zaszyc. Teraz są dwa sposoby: 1. Upiec w piekarniku (polac oliwą) przez ok. 1 h w zależności od wielkości kurczaka; 2. ugotowac (kurczaka owinąc ściśle gazą, ściereczką lub pieluszką tetrową).
Galantyna z kurczaka 3
Obieranie kurczaka ze skóry do galantyny.
Galantyna z kurczaka 3
Mielenie obranego mięsa z kurczaka do galantyny.
Galantyna z kurczaka 3
Nafaszerowana przyprawionym mięsem skóra z kurczaka.