Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Galareta drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepsza domowa galareta drobiowo-warzywna

Galareta drobiowa

Składniki:

Galareta drobiowa

 

  • marchew 1 szt,
  • pietruszka 1 szt,
  • seler 1 szt
  • 600 g mieso drobiowe,
  • cebula 1 szt
  • 3 łyżki żelatyna,
  • pieprz,
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa
Do garnka wlać 2 litry wody,zagotować. Marchewkę, selera,pietruszkę obrać włożyć do wody zagotować. Mięso drobiowe opłukać,podzielić na kawałki dodać do warzyw razem z obraną cebulą i przyprawami, gotować do miękkości warzyw i mięsa. Ugotowane mięso i warzywa wyjąć, ostudzić. Warzywa pokroić w kostkę,mięso rozdrobnić w piórka. Pietruszkę umyć, osączyć,drobno pokroić. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do wywaru, rozpuścić. Warzywa połączyć z mięsem i warzywami. wymieszane składniki do miseczek, zalać wywarem, odstawić do lodówki do stężenia galarety.