szeryl23

szeryl23

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Galareta drobiowa 2

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Bardzo lubię tę galaretkę ,przepis jest bardzo prosty

Galareta drobiowa 2

Składniki:

Galareta drobiowa 2

 

  • 1 korpus z kurczaka
  • 1 udko z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • połowa selera
  • 1 kostka rosołowa
  • ziarenka smaku
  • pieprz
  • 2 opakowania żelatyny
  • 2 łyżki posiekanej natki

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa 2
Wstawiamy korpus oraz udko zalewając wodą ,powinno się pogotować około 20 minut zanim dodamy warzywa. Warzywa kroimy w plastry marchewkę oraz pietruszkę ,seler w słupki dodajemy do wywaru ,wrzucamy kostkę rosołową ,czekamy aż się wszystko zagotuje po około 25 min warzywa powinny być już miękkie a mięso ugotowane . Wyjmujemy kurczaka na talerz czekamy aż wystygnie i rozdrabniamy go na małe części mięsa ,kiedy obierzemy całe mięso z kurczaka dodajemy je do bulionu przyprawiamy pieprzem natką, ziarenkami smaku ,na koniec dodajemy 2 opakowania żelatyny do gorącego wywaru ciągle mieszając ,kiedy żelatyna się rozpuści możemy przelać naszą płynną jeszcze galaretę do odpowiednich naczyń ,czekamy aż zastygnie . Smacznego.